1. SE J(D)CH Rekyls Tina (SWE)SE J(D)CH Rekyls Tina och hennes ägare Anders Wikström bor i Boxholm. Anders är gammal stövarjägare och Tina är hans första tax. När Anders & Tina inte är ute och jagar, så är de oftast ute och cyklar på vägarna runt Boxholm, eller så hittas de på det lokala fiket. 


Tina är född 2019 efter SE J(D)CH SE VCH Rekyls Unna och FI J(D)CH Arkke. 1,5 år gammal blev Tina Svenskt Jaktchampion och 2,5 år gammal deltog hon på drev-SM där hon tog en mycket hedrande tredjeplats som yngsta hund i startfältet och bästa tik. Tina har Cert som bästa resultat på utställning.

 

Utmärkande för Tina är hennes fina sök och snabba upptagningsförmåga, och hennes hörbara, klangfulla och väl nyanserade skall. Tina är van att jaga mycket och hårt, och hon har många rådjur på sitt samvete. Foton: Ermelita Persson.

2. N J(D)CH Jaktameras Punky (NOR)Fyraåriga tiken N J(D)CH Jaktameras Punky är en fröken med en stor personlighet i en liten kropp. Hemma är hon hur lugn som helst, men i skogen visar hon upp en stor jaktlust.


Hon ägs och är uppfödd av Tone och Stefan Rasmussen och till Nordisk drevkamp är det Tone som följer med. Jaktameras Punky är efter N SE J (d) CH Kjærragården's Sg Daisy och N J (d) CH Morkheias Bajas.Foto: Tone och Stefan Rasmussen3. DKBRCH (D) Brandlunden's Sif (DK)


Från Danmark hämtar vi startande nummer tre. Det är sexåriga tiken Brandlunden's Sif som ställer upp i Nordiska mästerskapen tillsammans med sin ägare Ian Gottlieb. Brandlunden's Sif är efter Rigstugans Mimer och Utorax Chione. Vi önskar Sif och Ian varmt lycka till!Foto: Ian Gottlieb

4. SEJ(D)CH Mariebergs Unik (SWE)


SEJ(D)CH Mariebergs Unik är född 2017. Han är efter NordJ(D)CH Moltemyras Storm och NordJ(D)CH Mariebergs Vilda.

Unik "Olle" beskrivs av sin ägare Helena Gustafsson som en fantastisk kille på 10,5kg som jagar det mesta. Han är lugnet själv i de flesta situationer och tar det mesta med ro. Tillsammans har Unik och Helena hunnit med en seger i Drev-SM 2021.

Vi önskar Unik och Helena varmt lycka till i Nordisk drevkamp 2022!Foto: Helena Gustafsson

5. FI J(D)CH M21 Jokahaun Aikku (FIN)


Vår femte startande är FI J(D)CH M21 Jokahaun Aikku som är regerande finsk mästare i drev. Jokahaun Aikku är en femårig korthårig tik som kommer till Nordisk drevkamp

tillsammans med sin ägare Atte Panttila. Jokahaun Aikku är efter Nord J(D)CH Finn och FI J(D)CH Jokahaun Nanni.


Vi önskar Jokahaun Aikku och Atte varmt lycka till!


6. N J(D)CH Leopold (NOR)


Nästa startande är inte vilken hund som helst, utan ingen mindre än den regerande nordiska mästaren från 2019: N J(D)CH Leopold. Han kommer till Nordisk drevkamp tillsammans med sin ägare Tor Arne Osen, som beskriver sexårige Leopold som en fantastisk familjehund med en trevlig personlighet. Lugn, trygg och följsam. Som jakthund präglas han av en stark jaktlust och vilja att leverera.


Leopold är efter N SE J(D)CH Dimmuborgirs Ali, som också finns i familjens ägo. Dimmuborgirs Ali deltog i Nordisk drevkamp i Skaraborg 2013. Mamma är N J(D)CH Råtassen’s Luna.


Vi önskar Leopold och Tor Arne varmt lycka till i Nordisk drevkamp 2022!


Foto: Aase Marie Dahle.


7. Uddebackens Bamse "Oscar" (DK)


Uddebackens Bamse "Oscar" är åtta år gammal och kommer till Nordisk drevkamp tillsammans med sin ägare Kristian Dalsgaard. Uddebackens Bamse är efter Wahlbergets Orvar och Uddebackens Sara.


Vi önskar Uddebackens Bamse och Kristian varmt lycka till i Nordisk drevkamp!


Foto: Kristian Dalsgaard


8. FI J(D)CH Lacapo (FIN)


Treårige FI J(D)CH Lacapo kommer till Nordisk drevkamp tillsammans med sin ägare Jari Lintula. Lacapo är efter FI J(D)CH Wiikin Debbie och Nord J (D)CH Felix.


Den som kan sin taxhistoria minns att Nord J(D)CH Felix stod som segrare när Nordisk drevkamp avgjordes 2018.


Vi önskar Lacapo och Jari varmt lycka till i Nordisk drevkamp 2022!


Foto: Jari Lintula


9. N SE J(D)CH Villa Magnolia's Isklare Kira (NOR)


N SE J(D)CH Villa Magnolia's Isklare Kira är fem år gammal och deltar i Nordisk drevkamp med sin ägare Carl Gotthard Jørgensen.


Han beskriver Kira som en mycket trevlig familjehund som tidigt visade stark jaktlust. Kira är efter Öllmans Lilo och N J(D)CH Bukke Jageren's Ebbe.


Vi önskar Kira och Carl varmt lycka till i Nordisk drevkamp!


10. Skodshøj Carola (DEN)


Tvååriga strävhårstiken Skodshøj Carola är tävlingens yngsta deltagare. Hon kommer till Nordisk drevkamp tillsammans med sin ägare Suzanne Guss Boldsen. Skodshøj Carola är efter Alfa och DK J(D)CH DK U(D)CH NO J(D)CH SE J(D)CH Skodshøj Una.


Vi önskar Carola och Suzanne varmt lycka till i Nordisk drevkamp!


Foto: Suzanne Boldsen


11. SE J(D)CH Råbockmossens Pang (SWE)


Fyraårige SE J(D)CH Råbockmossens Pang jagar kronhjort, dovhjort, rådjur och ibland hare. Pang deltar i Nordisk drevkamp tillsammans med sin ägare Göran Mejsjö.


Han beskriver Pang som en väldigt social och trevlig hund som samarbetar väldigt bra i skogen. Pang har et bra skall och är ärlig när han driver. Husse Göran har tidigare vunnit Nordisk drevkamp (2016 med Wahlbergets Orvar) som numera slutat jobba och tillbringar mycket tid i skogen. Göran är både drev- och spårdomare.


Vi önskar Pang och Göran lycka till i Nordisk drevkamp!


Foto: Göran Mejsjö

12. N J(D)CH D-Buster,(NOR)


Då N J(D)CH N VCH Lille-jøtul’s L-Lissi inte kommer till start i Nordisk drevkamp 2022 ersätts hon av N J(D)CH D-Buster, som är norska lagets första reserv. Han kommer till tävlingen tillsammans med sin ägare Lars-Ola Rustad.


Fyraårige D-Buster är en förhållandevis stor strävhårig tax. Han har ett gott kynne och går fint ihop med familjens två älghundar.


D-Buster började jaga i ung ålder och vann sitt första förstapris i drev när han var 11 månader gammal. Buster är självständig i skogen och jagar oftast bara tillsammans med husse. Han driver rådjur och hjort.


Vi önskar D-Buster och Lars-Ola stort lycka till i Nordisk drevkamp 2022!


13. Kona (FIN)


Treårige Kona placerade sig på tredje plats i finska mästerskapen i drev 2021. Han är efter FI J(D)CH Pelemans Gunnar och FI J(D)CH SE J(D)CH Sönnarönas PS glad. Kona kommer till Nordisk drevkamp tillsammans med sin ägare Jyrki Virtanen.


Vi önskar dem varmt lycka till!


Foto: Jyrki Virtanen